Dagens luncher i Borlänge

Dagens luncherBorlänge11/5vecka 19

Att luncha i Borlänge lämnar ingen hungrig

Känn dig välkommen till Borlänge - Sveriges 25:e största stad. Strax söder om den klassiska gruvstaden Falun finns Dalarnas största tätort. Borlänge har gjort sig ett namn som en av Sveriges stora industristäder, och även om det är benämning som primärt bottnar i det förra seklet, finns det fortfarande tydliga spår kvar i stadens utformning, infrastruktur och demografi. Men även om man inte är intresserad av industri finns det många anledningar att sätta sig i bilen eller på tåget och ta en vända till Borlänge - inte minst de många trevliga lunchrestaurangerna!

Om du tar dig en promenad på Borganäsvägen under dagtid kan du passa på att smita in på den klassiska baren Pitcher's för att luncha. Här kan du luta dig tillbaka i en av de många skinnsofforna och njuta av en matbit, medan du tittar på dagens fotboll på en av flertalet plasmaskärmar. Varför inte ta en kall öl till maten? Stannar du längre på kvällen är detta ett populärt tillhåll för såväl yngre som äldre, och på fredag- och lördagkvällar blir det ofta riktigt livligt och stimmigt. I grannstaden Falun är detta etablissemang också en storfavorit bland såväl törstiga festprissar som hungriga lunchgäster.

För den med smaklökar som frestas av det orientaliska är Thairestaurangen Coco Thai på Vattugatan ett säkert kort och trevligt tillhåll. Här kan du alltid smita in för en lugn och avslappnande lunch, varierande med kryddstark och klassisk thaimat. Samtidigt kan du lyssna till ljudet av den senaste thailändska popmusiken i kombination med ljuvt och porlande vatten. Varför inte sätta tänderna i en pad thai eller en kryddig röd curry? Lunch serveras till extra bra pris på veckodagarna.

Vad är väl en Svensk stad utan en traditionell kinakrog? På Målaregatan 12 ligger mysiga och lummiga Golden Palace, där lunch serveras till ett lågt pris samtliga veckodagar, och till ett lite högre pris på helgerna. Är du sugen på friterade räkor, kyckling med ananas och sötsur sås eller biff med bambuskott och befinner dig i Borlänge är det här platsen för dig. Och varför inte ta lite av allt och beställa en tre små rätter? Självklart kan du avsluta din lunch med den klassiska efterrätten friterad banan med lönnsirap och vaniljglass - och kaffe ingår till maten!

Det här är bara några av Borlänges många kulinariska godbitar. Under en planlös promenad genom stadens gator finns det många flera guldkorn att upptäcka. Kom hungrig, och du kommer åka härifrån mätt. Välkommen till Borlänge!